• De fotografen van AirPano reizen de wereld over om mooie plekken vanuit de lucht te fotograferen.

    AirPano is een not-for-profit project gemaakt door een team van Russische fotoliefhebbers die gericht zijn op het nemen van panoramische luchtfoto’s. Hoewel er meestal gefotografeerd wordt vanuit een helikopter, doet AirPano dat net even anders. Zij stappen graag in bijvoorbeeld een vliegtuig, een luchtschip, een luchtballon of een radiografisch bestuurbare helikopter om de prachtige foto’s te schieten.

  • Op de website van AirPano zijn er al meer dan 2000 luchtfoto’s te bewonderen van meer dan 200 bekende locaties. Van de Noordpool tot Antartica en van Marianentrog tot een uitzicht vanuit de stratosfeer. Voor het AirPano – team is niks te gek.

  • In 2012 won het AirPano project “RuNet Awards 2012” en in 2013 kreeg het team een subsidie van de Russische Geographic Society (RGO) voor de verdere ontwikkeling van het project. Sinds dien reist het team de hele wereld over voor de meest bijzondere foto’s.

  • “Jaar in jaar uit winnen we vele nationale en internationale fotowedstrijden” – AirPano

  • De deelnemers van dit project zijn:
    Oleg Gaponyuk, Andrey Zubetz, Dmitry Moiseenko, Mike Reyfman, Ivan Roslyakov, Sergey Rumyantsev, Stanislav Sedov en Sergey Semenov.