• Menigeen zal het gevoel wel eens ervaren hebben, het gevoel te willen weten wat er zich achter een gevel bevindt. In veel culturen is een mooie gevel hebben belangrijker dan een interieur, denk aan Parijs. Als je fietst over de grachten van Amsterdam zal dit verlangen groeien, daar ben ik van overtuigd.

  • Aan de Lauriergracht in Amsterdam heeft Robin Sluijzer meer dan een jaar gewerkt aan juist het tegenovergestelde van een gevel, een beest van een interieur. Jaren geleden woonden hier de paarden van Juliana, een huis met blauw bloed. De zeer lange woning is in tweeën gedeeld en is hierdoor bijzonder in zijn soort, de foto’s van de woning zijn van de voorste woning.

  • Robin’s industriële stijl gecombineerd met zeer warme elementen, maakt een uiterst bewoonbare en prettig aanvoelende ruimte. Het ontbreken van natuurlijk licht van de zijkant wordt omgezet tot kracht door de combinatie van warmte van kunst licht en koelte van de dakramen. De stalen keuken en ramen in het appartement worden in balans gehouden door de vintage meubelen met warme kleuren en een breed assortiment aan verworven vintage items.

  • De achterzijde van het huis, de badkamer, slaapvertrek en grote walk in closet zijn af te sluiten met gordijnen en licht, zeer licht. Robin heeft voor wit gekozen met uitzondering van de authentieke balken en een licht grijze gietvloer. Dit maakt deze ruimte aanzienlijk rustiger.

    Een combinatie van warm en sfeervol en koel en licht maakt deze woning uitzonderlijk en stijlvol.