• Manchester, bekend vanwege hun twee grote voetbalclubs, goede muziek en de industrie van het Victoriaanse tijdperk.
  Manchester heeft na Londen de grootste populatie van Engeland maar heeft een totaal ander verleden en charme dan de Engelse hoofdstad. Manchester was voeger een industriële stad die in de jaren zestig en zeventig grote veranderingen onderging. De industrie was was erg gedateerd geraakt en de stad veranderde daarmee in een grijze en druilerige bende.
  In deze tijd was Manchester niet een stad die veel toerisme aantrok. Na jaren van wederopbouw is de stad nu bezig aan een opmars en trekt het steeds meer toerisme aan.
  Tot en met de jaren negentig was Manchester een no-go stad voor veel mensen maar vandaag de dag is dat het zeker niet meer. Mede dankzij de opkomst van Manchester als een van de toonaangevende steden op het gebied van muziek in de jaren tachtig heeft Manchester nu een steeds positiever imago.
  De stad wordt constant vernieuwd en er springen overal steeds meer leuke bars, restaurants en andere zaken uit de grond. In het Northern-Quarter is deze overgang goed te zien. Gloednieuwe hippe bars hebben aan de overkant nog een gesloten bouwval die bijna uit elkaar valt.

 • Hippe bars en donkere steegjes in het Northern Quarter

  De vernieuwing is ook te zien in The Quays, waar het hoofdkantoor en de studio van BBC North zit. Ook hier zie je steeds meer nieuwe gebouwen met restaurants en theaters komen in de plaats van loodsen en fabrieken. De gebouwen ontworpen door Daniel Liebeskind zijn hier een goed voorbeeld van.

 • Het Imperial War Museum, ontworpen door Daniel Liebeskind

  Manchester is zeker een bezoek waard, het is niet meer de industriële stad bedekt in de smog van oude-fabrieken. Het is een stad die zich sterk positief aan het ontwikkelen is. Het toerisme trekt weer aan en overal hoor je de muziek van The Smiths, Stone Roses, Joy Division, Happy Mondays en New Order waar de stad haar naam en faam mee heeft verdiend. Daarnaast is het bezoeken van een voetbalwedstrijden van een van de grote clubs, welke je dan ook support, altijd een leuke aangelegenheid.