• Walt van der Hoeven is 24 jaar en woont in Amsterdam.
  Als fotograaf is hij te plaatsen in de hokjes ‘urban’ en ‘industrieel’ en wekelijks deelt hij zijn mooiste beelden en verhalen met IAAY.
  Dat de mooiste foto’s niet altijd genomen worden op de meest exotische en (voor veel mensen) onbereikbare plekken, weet ik al een tijd.

  Amsterdam, grachten, Sunset
 • Graag laat ik jullie de wereld van de urban- en industriële fotografie zien.
  Ik schiet net als elke fotograaf graag foto’s van zonsondergangen, skylines en mooie stranden, maar ik deel veel liever de foto’s van minder opvallende, onaantrekkelijke en zelfs alledaagse dingen, die ook mooi, al dan niet veel mooier zijn dan dat.
  In mijn woonplaats Amsterdam loop ik constant tegen tegenstrijdige dingen aan. Prachtige zonsondergangen op de grachten worden afgewisseld door foto’s van afgedankte gebouwen, donkere tunnels en bergen met gigantische rotzooi.

  Amsterdam, NDSM - werf
 • Wanneer je eventjes een paar minuten buiten het centrum van Amsterdam komt, waan je je bijna in een andere, buitenaardse wereld.
  De foto is van een gebouw achter het IJ bij de NDSM-Werf.
  Het laat zien dat Amsterdam niet alleen maar pracht en praal is. Maar een mooie foto is meer dan alleen maar een prachtig stralend beeld.
  De foto is pas echt mooi als er een verhaal achter zit.